Модельний ряд бренду Poco поповнився двома збалансованими смартфонами: X6 та його більш просунутою версією X6 Pro. Серед загальних переваг обох пристроїв можна виділити великі якісні AMOLED-дисплеї, підтримку 67-ватного заряджання, добрі стереодинаміки та досить непогані камери. Pro-версія також вражає високою потужністю, нетиповою для середнього класу.

Модель

Poco X6

Poco X6 Pro

Габарити

161,2 x 74,3 x 8 мм

160,5 x 74,3 x 8,3 мм

Вага

181 г

186 г — із пластиковою панеллю
190 г — зі шкіряною панеллю

Захист

Corning Gorilla Glass Victus, IP54

Corning Gorilla Glass 5, IP54

Кольори

Біло-сірий, синій, чорний

Жовтий, сірий, чорний

Дисплей

6,67 дюйма, AMOLED, 1220 x 2712 пікселів, 446 ppi

6,67 дюйма, AMOLED, 1220 x 2712 пікселів, 446 ppi

Процесор

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2

Mediatek Dimensity 8300 Ultra

Пам'ять

8/256 ГБ або 12/256 ГБ

8/256 ГБ або 12/512 ГБ

Передвстановлена система

Android 13, MIUI 14

Android 14, HyperOS

Задні камери

Основна: 64 Мп, f/1,8, 0,7 µm, PDAF, OIS

Надширококутна: 8 Мп, f/2,2, 118˚, 1,12µm

Макро: 2 Мп, f/2,4

Основна: 64 Мп, f/1,7, 0,7 µm, PDAF, OIS

Надширококутна: 8 Мп, f/2,2, 120˚, 1,12µm

Макро: 2 Мп, f/2,4

Передня камера

16 МП, f/2,5

16 МП, f/2,4

Бездротовий зв'язок

2xNano-SIM, 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, NFC

2xNano-SIM, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, NFC

Звук

Стереодинаміки, Dolby Atmos, роз'єм 3,5 мм

Стереодинаміки, Dolby Atmos

Акумулятор

5 100 мА·год, 67 Вт

5 000 мА·год, 67 Вт

Комплектація

Смартфон, зарядний пристрій, USB-кабель

Смартфон, зарядний пристрій, USB-кабель

Вартість в Україні

Від 12 000 грн

Від 14 000 грн

Зовнішній вигляд

Poco X6 і X6 Pro майже не відрізняються один від одного за габаритами та формою. У цьому плані обидва смартфони виглядають, як типові представники середнього цінового сегмента.

Пристрої отримали плоскі і доволі значні за розміром корпуси з великими екранами, закругленими кутами та гострими гранями. Відступи навколо дисплеїв майже такі ж тонкі, як у сучасних флагманів. Апарати захищені за стандартом IP54: не бояться пилу та бризок, але на занурення під воду не розраховані.

Poco X6

Розташування функціональних елементів на пристроях також збігається. Праворуч у зручному доступі для великого пальця знаходяться гойдалка гучності та кнопка живлення. Знизу можна побачити зарядний порт, динамік та гніздо для SIM-карток. Другий динамік винесено на верхню сторону рами. Фронтальна камера кожної моделі віддалена від краю дисплея. Задні об'єктиви розташовані на горизонтальній пластині, що займає майже всю ширину тильної панелі та містить логотип бренду.

Щодо візуальних відмінностей між двома апаратами, одна з них стосується забарвлення. Poco X6 доступний у синьому та чорному кольорах, а також у білому з сірими візерунками. А Poco X6 Pro продається у чорному, сірому та жовтому корпусах. Варто зазначити, що чорні версії миттєво покриваються відбитками пальців — без чохла не обійтися.

Poco X6 Pro

Жовтий варіант Pro-моделі заслуговує на особливу увагу, оскільки його спинка прикрашена додатковим унікальним візерунком і, найголовніше, зроблена з екошкіри. Корпуси інших колірних версій Poco X6 Pro, як і у всіх варіантів базової моделі, повністю виготовлені з глянсового пластику.

Ще одна косметична відмінність між апаратами полягає в оформленні модулів задніх камер та спалаху. Розташовані вони на обох пристроях однаково, у вигляді квадрата. Але на Poco X6 ліві елементи більші за праві, а на X6 Pro — всі модулі ідентичні за діаметром.

Poco X6 Pro

Параметри екранів

Смартфони отримали однакові і, слід визнати, дуже хороші дисплеї. При розмірі діагоналі 6,67 дюйма роздільна здатність кожної панелі становить 1220 x 2712 пікселів. Таке співвідношення дає високу щільність точок — 446 ppi. Як результат, зображення радує чіткістю та деталізацією.

Poco X6

Матриці екранів створені за технологією AMOLED. Тому смартфони демонструють чудову контрастність та глибокий чорний колір. Та й загалом із кольоропередачею все добре: дисплеї показують широкий діапазон відтінків і практично не спотворюють їх при погляді під кутом. До речі, користувач може вибирати різні режими насиченості або налаштовувати гаму на власний смак вручну. А підтримка HDR10+ та Dolby Vision додає фарб під час перегляду якісних відео. До рівня яскравості претензій також немає: зображення залишається розбірливим навіть у ясний сонячний день. Для швидкого розблокування в дисплей кожного смартфона вбудовано сканер відбитків пальців.

Частота оновлення, яку підтримують обидва екрани, може сягати 120 Гц. На максимальному значенні анімації та прокручування інтерфейсу виглядають дуже плавними, але швидше витрачають ресурс батареї. Щоб знизити споживання енергії, можна вручну обмежити частоту на рівні 60 Гц. У налаштуваннях також є режим автоматичного регулювання в діапазоні 30-120 Гц в залежності від відкритої програми. Ця функція забезпечує баланс між плавністю картинки та витратами енергії. Але оскільки смартфонам дісталися звичайні AMOLED-дисплеї без LTPO, адаптивне регулювання працює не так ефективно, як на флагманах.

Poco X6 Pro

Що цікаво, панель Poco X6 захищена покриттям Gorilla Glass Victus, а екран Poco X6 Pro — більш простим склом Gorilla Glass 5. Тому, всупереч різниці у вартості між пристроями, дисплей базової моделі має бути більш стійким до подряпин та падінь. Схоже, це єдина відмінність між екранами нових гаджетів.

Система та швидкодія

Poco X6 працює на новому чипі Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 та продається з 8 ГБ або 12 ГБ оперативної пам'яті на борту. Розмір сховища в усіх версіях, які зараз наявні в Україні, становить 256 ГБ. Картки пам'яті, на жаль, не підтримуються.

Швидкодія базової моделі цілком відповідає її ціновій категорії. Потужності смартфона вистачає для плавної роботи інтерфейсу, будь-яких програм та більшості ігор. Охолодження працює гідно — смартфон рідко нагрівається до некомфортної температури навіть за підвищеного навантаження. Звичайно, якщо ви не граєте під час заряджання.

Poco X6 Pro дістався більш потужний чип Mediatek Dimensity 8300 Ultra. У продажу є дві версії смартфона: одна з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ флеш-пам'яті, інша з 12 ГБ ПЗУ та сховищем на 512 ГБ. Знімні накопичувачі Pro-модель, як і базова, не підтримує.

Poco X6 Pro

Poco X6 Pro обходить за швидкістю роботи не тільки Poco X6, а й більшість апаратів у середньому сегменті. Потужний чип легко справляється з будь-якими стандартними завданнями та дуже добре показує себе в іграх.

Базова модель продається зі встановленим інтерфейсом MIUI 14 for Poco — фірмовою оболонкою Xiaomi на основі Android 13. Але виробник обіцяє оновити її до своєї новітньої системи HyperOS на базі Android 14 із ще більшим простором для кастомізації. А ось на Poco X6 Pro ця оболонка доступна просто одразу з коробки.

Камери

Камери Poco X6 і Poco X6 Pro збігаються за кількістю, а також типом і роздільною здатністю сенсорів. Кожен смартфон отримав фронтальний селфі-модуль на 16 Мп та три задніх: основний на 64 Мп, надширококутний на 8 Мп з великим охопленням простору та макрокамеру на 2 Мп для зйомки об’єктів впритул.

Основні камери смартфонів однаково добре знімають вдень. Хоча деякі ділянки на зображенні виглядають перенасиченими, рівень деталізації та чіткість гідні похвали. Обидва модулі можуть записувати відео з роздільною здатністю 4К і підтримують оптичну стабілізацію. Остання працює не так добре, як на флагманах, але для середньої категорії зійде.

Poco X6

Різниця між головними камерами Poco X6 та X6 Pro стає помітною вночі. У базової моделі з'являються «брудні» текстури і падає деталізація, але в цілому якість залишається в рамках класу. Камера Poco X6 Pro краще працює зі світлом, тому зроблені з її допомогою нічні знімки містять менше неприємних артефактів та більше деталей. З цим модулем Pro-модель дасть фору багатьом аналогам від інших брендів.

Інші камер смартфонів знімають на співставному по відношенню один до одного рівні. Макрооб'єктиви грішать тьмяними кольорами та недостатньою різкістю зображення. Але надширококутні модулі досить непогані, знімають без суттєвих спотворень та адекватно передають відтінки. Хоча рівень деталізації міг би бути і вищим. Фронтальні камери у Poco X6 та X6 Pro середні — на рівні більшості конкурентів.

Poco X6 Pro

Зв'язок, звук, автономність

Базова модель підтримує не найновіші, але все ще актуальні стандарти Wi-Fi 5 та Bluetooth 5.2. Pro-версія в цьому плані більш просунута: ця модель сумісна з Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.4.

Кожен смартфон має два слоти для карток формату Nano-SIM. А ось вбудовані eSIM-картки в апаратах відсутні. Зате обидва пристрої підтримують мобільний зв'язок п'ятого покоління 5G та оснащені NFC-чипами для безконтактної оплати.

Poco X6

Poco X6 та X6 Pro відмінно обладнані з точки зору звуку. Обидва смартфони отримали гучні та якісні стереодинаміки з підтримкою об'ємного аудіо Dolby Atmos. Звучання радує щільністю та чистотою. А у базової моделі навіть є роз'єм mini-jack 3,5 мм для підключення дротових навушників.

Poco X6 укомплектований батареєю на 5 100 мА·год, а Poco X6 Pro — на 5 000 мА·год. Обидва смартфони демонструють стандартну автономність, витримуючи день-півтора без підключення до джерел живлення. У той же час апарати вигідно вирізняються швидкістю заряджання. Для повного відновлення енергії їм потрібно лише 40-50 хвилин. Необхідний адаптер живлення на 67 Вт разом із кабелем USB-C входить у комплект продажу кожної моделі.

Poco X6 Pro

Висновок

Офіційні ціни на Poco X6 в Україні стартують із позначки 12 000 грн. Найдешевший варіант Poco X6 Pro обійдеться вам на дві тисячі дорожче. І обидва апарати своїх грошей варті. У них чудові екрани, непогані основні камери та потужні динаміки. Pro-модель також хочеться похвалити за якість нічної зйомки та швидкодію, яка робить його справжнім подарунком для геймерів. Смартфонам не вистачає хіба що водонепроникності та підтримки карток пам'яті.

Максим Волоцький - оглядач на Wookie.UA
Максим Волоцький
оглядач на Wookie.UA