Завантажити нову мелодію для сповіщення про вхідні дзвінки на iPhone можна з магазину iTunes Store. А також з будь-якого сайту, який дозволяє скачувати аудіофайли, або з персонального комп'ютера. Перший спосіб платний, але найбільш зручний. Два інших безкоштовні, проте складніші. У чому особливості кожного варіанта і як ними користуватися — читайте в нашому матеріалі.

Як купити рінгтон в iTunes Store

Найшвидший і найпростіший спосіб додати нову мелодію дзвінка в iPhone — купити її в магазині iTunes Store. У ньому доступні тисячі, якщо не мільйони, ліцензійних рінгтонів. Кожен з них являє собою вже готовий до використання аудіофайл необхідної довжини та відповідного формату. В асортименті є уривки пісень від виконавців з усього світу, а також фрагменти саундтреків з популярних серіалів і фільмів.

Очевидний мінус у тому, що за ці рінгтони потрібно платити. Ціни різні: одні мелодії коштують кілька центів, інші більше долара. Ще один недолік способу полягає в обмеженості асортименту. Хоча каталог iTunes Store дуже великий, в ньому все ж таки може не виявитися потрібної вам мелодії. Бувають також ситуації, коли бажана композиція є в магазині, але доступний для покупки фрагмент вам не підходить.

Щоб додати рінгтон з iTunes Store та зробити його поточною мелодією дзвінка на iPhone, виконайте такі кроки.

  1. Придбайте рінгтон. Запустіть додаток магазину iTunes Store. Він доступний на всіх iPhone за замовчуванням. Якщо раніше ви видалили цю програму, можете завантажити її заново з App Store. Відкривши магазин, перейдіть на вкладку «Сигнали». Потім виберіть в каталозі рінгтон і купіть його — він автоматично завантажиться на iPhone. Кожен уривок перед покупкою можна прослухати.
  2. Встановість куплений рінгтон в якості мелодії дзвінка. Відкрийте налаштування iPhone та перейдіть до розділу «Звуки». Натисніть «Мелодія» і виберіть у списку щойно придбаний музичний фрагмент. Після цього він сповіщатиме вас про всі вхідні виклики.

Як скачати рінгтон з інтернету

Якщо не хочете витрачати гроші на рінгтон з iTunes Store, можете безкоштовно скачати потрібну мелодію у вигляді MP3-файлу на одному із сайтів. Це можна зробити абсолютно легально. В інтернеті вистачає ресурсів із музикою, яку викладають у вільний доступ її ж автори. Просто наберіть copyright free music у Google і перейдіть на один із сайтів у результатах пошуку.

Проблема в тому, що вам доведеться самостійно обрізати обраний трек. Процес не надто складний, але, якщо займатися ним вперше, він займає деякий час. Все можна зробити прямо на iPhone за допомогою Garageband — стандартного додатка для роботи з аудіофайлами. Він автоматично збереже обрізаний фрагмент у сумісному з iPhone форматі.

Щоб скачати рінгтон з інтернету і встановити його в якості мелодії дзвінка на iPhone, дотримуйтесь цієї інструкції.

  1. Скачайте потрібний аудіофайл на iPhone. Відкрийте браузер Safari та перейдіть на будь-який сайт, що дозволяє завантажувати аудіофайли у форматі MP3. Наприклад, можете скористатися майданчиками з легальною безкоштовною музикою на кшталт Pixabay та Free Music Archive. Знайдіть потрібну мелодію та скачайте її на свій телефон.
  2. Відкрийте завантажений файл в аудіоредакторі. Спочатку запустіть додаток Garageband. Якщо цієї програми немає на вашому пристрої, встановіть її з App Store. Вона безкоштовна.

Відкривши Garageband, перейдіть до меню для редагування нового трека. Для цього на вкладці «Доріжки» виберіть шаблон «Аудіозаписувач», після чого натисніть на кнопку з переривчастими лініями в лівому верхньому кутку.

Тепер підготуйте в редакторі лінійку часу — цей інструмент дозволить правильно обрізати файл. Спочатку натисніть на шестерню у верхньому правому кутку та активуйте опцію «Часова лінійка». Потім натисніть на плюс, виберіть поточну секцію та увімкніть автоматичне регулювання довжини фрагменту.

Нарешті, додайте файл до лінійки часу. Для цього натисніть на іконку у вигляді петлі, перейдіть на вкладку «Файли» і виберіть «Перегляд елементів у програмі «Файли». У каталозі, що має після цього відкритися, підтягніть жестом від лівого краю дисплея навігаційну панель, відкрийте на ній папку «Скачування» і знайдіть там завантажений браузером файл. Коли той з'явиться у списку файлів, перетягніть його в меню редактора.

  1. Відредагуйте музичний файл. Обріжте трек таким чином, щоб тривалість залишеного фрагмента не перевищувала 30 секунд — довші рінгтони iPhone не підтримує. Для обрізки просто переміщуйте відносно часової шкали маркери на обох кінцях файлу. Коли закінчите, натисніть на трикутник у лівому верхньому кутку та оберіть «Мої пісні». В результаті Garageband збереже вибраний відрізок.

  2. Встановіть відредагований рінгтон в якості мелодії дзвінка. Затисніть щойно збережений файл і виберіть «Поширити» — «Мелодія». У наступному вікні введіть будь-яку назву для майбутнього рінгтону та натисніть «Експорт» — «Вжити звук як…» — «Стандартна мелодія». Ось і все, ваш файл буде встановлено в якості сигналу вхідних викликів.

Як завантажити рінгтон із комп'ютера

Бажаєте поставити на дзвінок музичний файл, що зберігається на комп'ютері? У такому разі спочатку його потрібно обрізати та конвертувати у потрібний формат, а потім завантажити в iPhone через USB-кабель. Це не так складно, як звучить. Наша інструкція допоможе швидко у всьому розібратися.

Щоб завантажити рінгтон з комп'ютера та встановити його в якості мелодії виклику на iPhone, виконайте ці дії.

  1. Обріжте та конвертуйте аудіофайл у потрібний формат. Для цього зручно використовувати онлайн-редактори. Наприклад, MP3cut.net чи AudioTrimmer.com. Обидва сервіси дуже прості у використанні та безкоштовні. Крім того, вони приймають аудіофайли всіх основних форматів: MP3, WAV, FLAC, AAC тощо.

Просто відкрийте сайт будь-якого редактора, додайте свій файл, виріжте за допомогою часової шкали відрізок довжиною до 30 секунд і збережіть його на комп'ютер у форматі M4R. Саме ці розмір і тип файлів підходять для рінгтонів iPhone.

Онлайн-редактор аудіофайлів MP3cut.net

  1. Завантажте відредагований файл на смартфон. Під’єднайте iPhone до комп'ютера за допомогою USB-кабелю. Якщо мобільний пристрій запитає, чи можна довіряти вашому ПК, надайте необхідний дозвіл.

Якщо на комп’ютері встановлена Windows, скачайте з сайту Apple або магазину Windows Store безкоштовну програму iTunes. Запустіть її та увійдіть до свого облікового запису Apple ID. Потім знайдіть у списку підключених пристроїв на лівій панелі iTunes свій iPhone і перетягніть на нього раніше обрізаний аудіофайл. Рінгтон буде завантажено на мобільний пристрій, після чого він відобразиться у розділі «Сигнали».

Якщо у вас macOS, після під’єднання iPhone запустіть на комп'ютері стандартний додаток «Музика». На лівій панелі програми знайдіть свій смартфон у списку підключених пристроїв. Після цього перетягніть на іконку iPhone відредагований аудіофайл — він завантажиться на мобільний пристрій.

  1. Встановіть скачаний рінгтон в якості мелодії дзвінка. Відкрийте налаштування iPhone та перейдіть до розділу «Звуки». Натисніть «Мелодія» та виберіть раніше завантажений трек. Після цього він буде сповіщати вас про вхідні дзвінки.

Підведемо підсумок

Як бачите, до ваших послуг щонайменше три різні способи завантажити рінгтон на iPhone. Найпростіше купити потрібну мелодію в сервісі iTunes Store. Якщо в асортименті магазину немає потрібного треку або ви не хочете витрачати гроші, можете скачати рінгтон із будь-якого сайту або зі свого комп'ютера. Але на це потрібно буде витратити деякий час.

Максим Волоцький - оглядач на Wookie.UA
Максим Волоцький
оглядач на Wookie.UA