Бажаєте, щоб ваш айфон якомога довше виглядав як новий? Тоді підберіть для нього надійний чохол. З нагоди релізу iPhone 15 ми вибрали найкращі аксесуари для цієї лінійки.

У нашій добірці — якісні бампери від таких відомих брендів, як Apple, Spigen, Supcase, Ringke та Nillkin. Кожен із цих чохлів чітко підходить під розмір та форму моделі, для якої він виготовлений. Усі отвори та кнопки мають потрібні габарити та знаходяться у правильних місцях. Крім того, всі вибрані аксесуари сумісні з бездротовим заряджанням.

Apple Silicone Case: мінімалістичний із фірмовим логотипом

Кольори: помаранчевий, зелений, блакитний, темно-синій, рожевий, сірий, блідо-рожевий, чорний

Цю накладку випускає сама Apple, що помітно за елегантною простотою дизайну та логотипом компанії на задній панелі чохла. Тому Apple Silicone Case так гармонійно поєднується з моделями лінійки iPhone 15. Аксесуар однотонний і доступний аж у восьми кольорах: є з чого вибрати навіть для найвибагливішого естета.

Накладка майже не потовщує смартфон, а отже, не знижує його ергономічність. Приємна на дотик поверхня силікону не вислизає з рук. У той же час вона досить гладка, щоб легко входити у кишені. Без своєчасного догляду до чохла може прилипати пил та ворс, зате він просто і швидко миється.

Завдяки еластичності аксесуара його дуже легко надягати та знімати. Крім того, силікон добре амортизує удари та ефективно захищає пристрій від бруду. А м'яка підкладка з мікрофібри не дозволяє чохлу натирати смартфон внутрішньою стороною.

Якщо користуєтеся бездротовими повербанками або зарядкою з підтримкою технології MagSafe, вам знадобиться магнітне кріплення. Воно вбудоване у спинку Apple Silicone Case.

Переваги:

  • Чудово поєднується з дизайном iPhone
  • Доступний у великій кількості кольорів
  • Не сильно потовщує смартфон
  • Оснащений кріпленням для MagSafe-пристроїв
  • Легко миється

Недоліки:

  • Може збирати пил та ворс
  • Коштує дорожче за більшість чохлів від інших брендів

Spigen Ultra Hybrid Case: майже невидимий

Кольори: прозорий з білими, чорними, сірими або карбоновими магнітами

Не бажаєте ховати від очей красу свого iPhone? Тоді можна захистити апарат за допомогою чохла Ultra Hybrid Case від бренду Spigen. Якщо не рахувати вбудованих магнітів для кріплення бездротового зарядного пристрою, цей аксесуар повністю прозорий.

Рамка чохла складається із пружного поліуретану, який повинен забезпечувати захист від падінь. Вільний простір у куточках виконує роль повітряної подушки, що поглинає силу удару. Спинка зроблена з полікарбонату, тому вона жорсткіша.

Ultra Hybrid Case — тонкий і легкий чохол, який не заважає користуватися смартфоном. Але через глянцеву поверхню аксесуар періодично потрібно протирати, щоб не бачити відбитки пальців.

Переваги:

  • Не ховає під собою дизайн iPhone
  • Оснащений кріпленням для MagSafe-пристроїв
  • Не сильно потовщує смартфон
  • Легко миється

Недоліки:

  • Може покриватися відбитками пальців

Supcase UBP Rugged Case: броньований та функціональний

Кольори: чорний, чорно-зелений, чорно-червоний

Бампер UBP Rugged Case від бренду Supcase — не найбільш компактний і легкий чохол для iPhone 15. Крім того, деяким користувачам цей аксесуар може здатися занадто брутальним на вигляд. Натомість він забезпечує посилений захист та розширює функціональність смартфона.

Двошарова структура чохла є міцною комбінацією термопластичного поліуретану і полікарбонату. Завдяки рельєфу на торцях смартфон надійно лежить у руці. Плюс до всього в комплекті з аксесуаром продається скло, яке кріпиться до передньої частини гаджета і закриває його дисплей. У такому вигляді чохол забезпечує всебічний захист від пошкоджень та бруду. Виробник заявляє ще й про пиленепроникність бампера.

У коробці UBP Rugged Case ви також знайдете спеціальну насадку з кліпсою для кріплення чохла на ремені. Але і це ще не все: у спинку аксесуара вбудована висувна ніжка. Її можна використовувати як тримач для пальця, щоб точно не випустити пристрій із рук. Вона також здатна виконувати роль підставки для фіксації гаджета у вертикальному чи горизонтальному положенні на столі.

Переваги:

  • Забезпечує всебічний захист
  • Оснащений тримачем-підставкою
  • Укомплектований кріпленням для ременя

Недоліки:

  • Громіздкий у порівнянні з іншими чохлами
  • Брутальний дизайн — на любителя

Ringke Onyx Case: простий, надійний та практичний

Кольори: чорний, темно-зелений

Чохол Onyx Case, виробництвом якого займається компанія Ringke, також добре захищає смартфон. Але він не такий громіздкий і грубий на вигляд, як більшість протиударних аксесуарів, а дуже мінімалістичний.

Це досить компактний поліуретановий чохол середньої твердості. У той же час захисні властивості Onyx Case відповідають військовому стандарту MIL-STD-810G 516.6, що говорить про високу стійкість до ударів та падінь. Бампер покритий шорсткою текстурою. Вона стійка до зношування і не дозволяє йому вислизати з рук. Її складно подряпати чи вкрити відбитками пальців.

На відміну від більшості інших чохлів, Onyx Case закриває собою задній виступ для камер. Відкритими залишаються лише об'єктиви та спалах. Також варто відзначити нетипові бортики навколо екрана. Вони підняті не по всьому периметру, а лише знизу та зверху. В результаті і екран захищений, і залишається простір для зручного обхвату пристрою рукою.

Крім того, в рамці бампера є невеликі отвори, за допомогою яких його можна підвісити на шнурок. Але останній треба купувати окремо.

Переваги:

  • Забезпечує підвищений захист від ударів
  • Стійкий до подряпин і не боїться відбитків
  • Не сильно потовщує смартфон
  • Має отвори для шнурка

Недоліки:

  • Своєрідна текстура — на любителя

Nillkin CamShield Pro Case: з кришкою для захисту камер

Кольори: синій, темно-зелений, чорний

CamShield Pro Case від бренду Nillkin — ще один чудовий чохол для посиленого захисту iPhone. Аксесуар складається з двох окремих частин, що доповнюють одна одну. Це м'яка рамка з поліуретану, яка має амортизувати удари на торцях, та жорсткий задник для захисту спинки гаджета.

Рифлена поверхня матеріалів запобігає випаданню пристрою з рук. У той же час, похилі лінії виділяють CamShield Pro Case серед інших бамперів і надають йому стильного вигляду.

Спинка чохла заслуговує на окрему увагу. По-перше, у неї вбудовано приховане кріплення для MagSafe-пристроїв. По-друге, над ним знаходиться кришка-слайдер. Вона дозволяє закривати задні камери простим рухом пальця. Хороший захист від пошкоджень та бруду. Такою корисною фішкою може похвалитися далеко не кожен чохол. А шкода, адже камери — одні з найуразливіших елементів смартфона.

Переваги:

  • Забезпечує підвищений захист від ударів
  • Повністю закриває камери
  • Оснащений кріпленням для MagSafe-пристроїв

Недоліки:

  • Кришка потовщує чохол

Висновок: який чохол вибрати

Шукаєте тонкий естетичний чохол із базовим рівнем захисту? Тоді зверніть увагу на Apple Silicone Case. Напевно вам підійде один із багатьох колірних варіантів, в яких він доступний. Якщо ж любите прозорі чохли, також радимо Spigen Ultra Hybrid Case.

А може, ви хочете максимального захисту, хай навіть із компромісами в естетиці чи товщині? Тоді вам може підійти Supcase UBP Rugged Case із всебічною бронею, підставкою та кліпсою для ременя. Або Ringke Onyx Case із стійкою до зносу шорсткою поверхнею. Або Nillkin CamShield Pro Case з кришкою для задніх камер та антиковзаючою текстурою.

Максим Волоцький - оглядач на Wookie.UA
Максим Волоцький
оглядач на Wookie.UA