Захист для лицьової панелі смартфона — потрібний та корисний аксесуар навіть для тих апаратів, які обладнані загартованим склом Gorilla Glass останньої моделі. Додаткова гарантія цілісності пристрою у непередбачених ситуаціях ніколи не завадить. Тим більше, що будь-яка «броня» все одно виявиться дешевшим за вартість ремонту розбитого телефону, особливо якщо йдеться про преміальні моделі.

Багато користувачів воліють наклеювати захисне скло самостійно. Їх можна зрозуміти — в магазині або сервісі з них за цю послугу візьмуть додаткову оплату, розмір якої можна порівняти з ціною аксесуара, якщо останній коштує недорого. Однак після установки скла може виявитися, що між ним і екраном смартфона залишилися порошинки або потрапило волосся, або захисне покриття стало криво. Виникає питання – а що робити в такій ситуації? Чи можна відклеїти скло та наклеїти його наново? Чи все пропало, і треба йти за новим?

На щастя, переклеїти скло можна. Тільки не потрібно намагатися зняти його за допомогою ножа чи іншого гострого предмета, інакше є ризик пошкодити як аксесуар, а й сам смартфон. Щоб безпечно зняти скло, потрібно починати це з двох верхніх кутів. Краще використовувати для цього скотч — дві його смужки закріпити зверху з обох боків і акуратно потягнути він. Підійде також силіконова присоска. У разі потреби дбайливо піддівають краї пластиковою карткою. Головне не допускати вигину скла. На відміну від плівки, воно жорсткіше і може зламатися.

Після успішного демонтажу скла з екрана смартфона необхідно видалити пил та інші сторонні частинки. Для цього підійде мікрофібра. Якщо ж у господарстві її не знайшлося, згодиться і проста волога серветка. Тільки після її застосування треба не забути протерти всі поверхні чистою сухою тканиною.

Наступний етап — знежирення із застосуванням спеціального складу для чищення дисплеїв, спирту або антистатика. Після обробки будь-яким із цих засобів екран знову протирають чистою сухою ганчіркою. Якщо залишилася хоч одна найменша цятка, процедуру повторюють. Коли поверхня стане ідеально очищеною, приступають до наклейки захисного скла.

Перед цим його промивають теплою водою та висушують холодним повітрям із фена. А далі — справа точності окоміра користувача. Важливо правильно розмістити скло над екраном, не торкаючись руками останнього, та легким натисканням приклеїти його. Під час цієї процедури не слід надто поспішати — поспішність може призвести до утворення бульбашок повітря між дисплеєм та захисним шаром.

Дмитро Мякін - оглядач на Wookie.UA
Дмитро Мякін
оглядач на Wookie.UA