Бажаєте перенести всі або деякі записи телефонної книги з одного смартфона на інший? Це не обов'язково робити вручну, навіть якщо гаджети працюють на різних ОС. Адже є різні способи автоматичної передачі контактів з Android-смартфону на iPhone, причому абсолютно безкоштовні. Вони можуть заощадити ваші нерви та час.

За допомогою програми «Перехід на iOS»

Копіювати контакти з Android-пристрою в iPhone можна за допомогою безкоштовної програми «Перехід на iOS». Це один із небагатьох додатків Apple, доступних у сервісі Google Play.

Програма зручна тим, що може переносити не тільки контакти, але й іншу інформацію. Наприклад, фотографії, відео, закладки браузера, дані календаря і навіть деякі додатки. Для передачі використовується локальна мережа Wi-Fi.

Але є деякі нюанси. Цим способом можна скористатися тільки в процесі початкового налаштування iPhone відразу після його включення. Якщо смартфон вже налаштований, доведеться скинути його до заводського стану, що зітре з апарата всі дані.

Крім того, програма копіює всі контакти без винятків. Тому вона не дуже підходить для випадків, коли потрібно перенести лише кілька номерів.

І ще одне: судячи з відгуків у Google Play, додаток може працювати з помилками або взагалі не копіювати деякі дані. Ймовірно, все залежить від версії Android або моделі пристрою.

Якщо ці складності вас лякають, скористайтеся одним із способів, наведених нижче. Якщо ж ви все одно хочете спробувати перенести контакти за допомогою програми Apple, ось як це зробити.

Крок 1. Підготуйте пристрої

  1. Покладіть iPhone поряд з Android-смартфоном і підключіть обидва апарати до джерел живлення.
  2. Запустіть iPhone та дійте згідно з підказками на дисплеї.
  3. Коли з'явиться меню із заголовком «Швидкий старт», натисніть «Налаштувати вручну»
  4. У меню «Програми і дані» виберіть опцію «Перенести дані з Android».
  5. Переконайтеся, що на Android-смартфоні ввімкнено Wi-Fi, і встановіть на нього програму «Перехід на iOS» із Google Play.

Крок 2. Запустіть передачу контактів

  1. Відкрийте встановлену програму та натисніть «Продовжити».
  2. Ознайомтеся з умовами використання додатка та підтвердіть, що ви погоджуєтеся з ними.
  3. Дозвольте програмі автоматично надсилати розробникам технічні дані про ваш смартфон або відхиліть запит — на ваш розсуд.

  4. Натисніть «Продовжити», щоб дозволити програмі доступ до даних про геопозицію вашого Android-смартфону. Це потрібно для подальшої передачі контактів.
  5. Натисніть знову «Продовжити», але цього разу спочатку на iPhone, а потім і на Android.
  6. Введіть на Android-смартфоні шестизначний код, який з'явився на екрані iPhone, і дійте згідно з подальшими підказками.

Дочекайтеся завершення передачі даних. Відразу після цього контакти мають з'явитися у телефонній книзі iPhone.

За допомогою стандартної програми «Контакти»

Перенести контактні дані можна також за допомогою стандартної Android-програми, яка служить для керування телефонною книгою. На більшості пристроїв вона так і називається — «Контакти».

Ця програма дозволяє надсилати відразу всі або лише вибрані контакти електронною поштою. Дані передаються як невеликий файл у форматі VCF. Щоб додати надіслані таким чином контакти до телефонної книги iPhone, достатньо зайти з нього в поштову скриньку та натиснути на отриманий файл. Все швидко та просто.

Інтерфейс програми на вашому смартфоні може відрізнятися. Але загальний порядок дій буде приблизно таким.

Крок 1. Надішліть контакти з Android-пристрою

  1. Запустіть Android-додаток «Контакти» та відкрийте його меню.
  2. Виберіть усі або деякі контакти, які потрібно надіслати, у списку.
  3. Натисніть кнопку «Поділитися».
  4. Виберіть у списку додатків Gmail або будь-який інший поштовий клієнт.

Коли програма створить лист із контактами у вигляді вкладеного VCF-файлу, надішліть його на свою поштову скриньку.

Крок 2. Додайте контакти до телефонної книги iPhone

  1. Запустіть поштову програму на iPhone, відкрийте раніше надісланий з Android-пристрою лист і натисніть на вкладений файл.
  2. Скористайтеся кнопкою «Поділитися» і виберіть у списку стандартний iOS-додаток «Контакти».
  3. Натисніть кнопку «Додати … контакти».
  4. Виберіть «Створити нові контакти», щоб дані з'явилися в телефонній книзі у вигляді нових записів, а не додалися до вже існуючих контактів.

За допомогою сторонніх додатків

Якщо з якоїсь причини вам не вдається надіслати дані через стандартну програму «Контакти», можна скористатися стороннім Android-додатком. В Google Play є різні варіанти. Ми покажемо, як це робити на прикладі програми MCBackup від розробника Globile. Вона може набридати рекламою, зате є безкоштовною.

Додаток працює майже так само, як стандартна програма «Контакти». Спочатку ви надсилаєте контактні дані на свою поштову скриньку у вигляді файла VCF, вкладеного до листа. Потім відкриваєте його на iPhone, щоб додати потрібні записи до телефонної книги.

MCBackup навіть має одну перевагу: програма дозволяє вибирати, які поля в кожному контакті переносити в iPhone, а які — ні. Наприклад, можна надіслати лише імена та номери абонентів, попередньо виключивши з копіювання їх поштові адреси.

Крок 1. Надішліть контакти з Android-пристрою

  1. Встановіть додаток MCBackup з Google Play. Запустіть його та натисніть «Backup», щоб програма зберегла всі контакти у вигляді файлу VCF. За потреби натисніть на шестерню та виберіть, які дані кожного абонента будуть копіюватися.
  2. Скористайтеся кнопкою Send для подальшої відправки контактів.
  3. Виберіть Gmail або інший поштовий клієнт, щоб надіслати за допомогою нього файл з контактами.
  4. Коли програма створить лист із вкладеним файлом, надішліть його на свою поштову скриньку.

Крок 2. Додайте контакти до телефонної книги iPhone

  1. Запустіть Gmail або інший поштовий клієнт на iPhone, відкрийте надісланий лист і натисніть на прикріплений до нього VCF-файл.
  2. Скористайтесь кнопкою «Поділитися» та виберіть iOS-додаток «Контакти».
  3. Щоб скопіювати в iPhone всі контакти, натисніть на кнопку «Додати … контактів», а потім — «Створити нові контакти».
  4. Якщо потрібно скопіювати лише деякі контакти, натискайте на кожен з них по черзі та вибирайте «Новий контакт».

За допомогою облікового запису Google

Ще один спосіб перенесення контактів — через хмарний сервіс Google. Для цього потрібно синхронізувати телефонні книги на обох смартфонах із одним і тим самим обліковим записом Google. Зв'язок працює так: усі контакти, які є на Android-пристрої, але відсутні на iPhone, автоматично копіюються з першого на другий.

При цьому важливо відзначити, що такая передача відбувається в обидві сторони: всі контакти, які є на iPhone, але відсутні на Android-апараті, передаються на останній.

Копіювання буде працювати доти, доки ви не відключите автосинхронізацію. Тобто контакти, які ви додасте в майбутньому на один із пристроїв, автоматично з'являтимуться і на іншому.

Якщо такий варіант вам підходить, налаштувати його можна за цією інструкцією. Але, знову ж таки, інтерфейс на вашому пристрої може трохи відрізнятися.

Крок 1. Активуйте синхронізацію на пристрої Android

  1. Відкрийте налаштування смартфона та виберіть розділ, призначений для керування обліковими записами. На деяких апаратах він може називатися просто Google.
  2. Знайдіть у списку свій обліковий запис Google і виберіть його.
  3. Швидше за все, синхронізація контактів уже активна. Якщо ні, увімкніть її.

Крок 2. Активуйте синхронізацію на iPhone

  1. Перейдіть до налаштувань iPhone та відкрийте розділ «Контакти».
  2. Натисніть «Облікові записи».
  3. Якщо ви вже прив'язали до iPhone той самий обліковий запис Google, з яким синхронізовано Android-пристрій, виберіть його зі списку. Він має відображатися під вкладкою Gmail. Якщо такого пункту немає, натисніть «Обліковий запис» та підключіть потрібний акаунт Google.
  4. Активуйте синхронізацію контактів.

Переконайтеся, що обидва смартфони підключені до інтернету та зачекайте кілька хвилин, щоб передача даних завершилася.

За допомогою SIM-картки

Скопіювати контакти з Android-пристрою на iPhone можна і через сім-картку. Звичайно, за умови, що обидва апарати підтримують її формат. Хоча у більшості сучасних смартфонів така функція більше не доступна, її легко додати за допомогою спеціальних програм.

При цьому слід розуміти, що сім-картка може вміщувати до 500 контактів. А деякі — ще менше. Якщо таке обмеження вас не турбує, дотримуйтесь цієї інструкції щодо перенесення контактів. В якості програми для копіювання даних на сімку взято безкоштовну Copy to SIM Card від розробника copy2sim.

Крок 1. Скопіюйте контакти з Android-пристрою на SIM-картку

Запустіть стандартний додаток для керування контактами. Якщо в ньому доступна опція копіювання даних на сім-картку, скористайтеся нею та переходьте до наступного кроку. Якщо такої опції немає, виконайте ці кроки.

  1. Встановіть програму Copy to SIM Card з Google Play, запустіть її та дозвольте їй доступ до контактів.
  2. Позначте контакти, які потрібно скопіювати на сімку, у списку PHONE та натисніть COPY.
  3. Перевірте: скопійовані контакти мають з'явитися в списку SIM CARD.

Крок 2. Скопіюйте контакти з SIM-картки в iPhone

  1. Витягніть сім-картку з Android-смартфону і вставте її в iPhone, після чого відкрийте налаштування останнього та виберіть «Контакти».
  2. Натисніть «Імпортувати контакти з SIM».
  3. Виберіть обліковий запис, до якого буде скопійовано контакти з сім-картки.

Підсумуємо

Як бачите, перенести контакти з Android на iPhone не так вже й складно. Для цього ви можете використовувати спеціальну програму від Apple, стандартний Android-додаток для керування телефонною книгою або один із застосунків від сторонніх розробників. Серед інших варіантів — синхронізація через Google-аккаунт або копіювання за допомогою сім-картки. Просто виберіть спосіб, який вам здається найзручнішим, та скористайтеся ним.

Максим Волоцький - оглядач на Wookie.UA
Максим Волоцький
оглядач на Wookie.UA